Ovis úszás

3,5 éves kortól 6 éves korig várjuk az ovisokat. A csoportokat kor és tudásszint alapján állítjuk össze, általában 5-7 fős csoportokban. 

Vízhez szoktatással kezdünk, barátkozunk a vízzel, buborékokat fújunk, kezdjük elsajátítani a lábtempókat, majd lassan összekötjük a kartempókkal és így folyamatosan eljuthatunk az úszás bonyolult mozgásfolyamatához. Kezdő, középhaladó és haladó csoportokat alakítunk ki.

  • Kezdő csoportokat azoknak ajánljuk, akik nem jártak előzőleg babaúszásra, vagy egyébként is nehezebben oldódnak a vízben, félénkebbek, így több időt szükséges biztosítani részükre ( játékokkal, énekekkel, mondókákkal ), hogy megszerezhessék azt a biztonságot mely a későbbi foglalkozásokat megalapozhatják.
  • A középhaladó csoportban azok a gyermekek vehetnek részt, akik már bátran mozognak a vízben, tudnak merülni, fejüket nem félnek a vízbe tenni.

Velük már célzottan gyakorolhatjuk az úszómozdulatokat a lebegéstől a sikláson keresztül a komplett láb és kartempókig.

A megfelelő mozdulatok kialakításához először úszódeszka segítségét is igénybe vesszük, később önálló láb illetve kartempókkal, majd komplett mozgássorral próbáljuk ezeket összekötni.

  • Haladó csoportjainkban három úszásnem (gyorsúszás, mellúszás, hátúszás) technikáját ismertetjük meg ( továbbá tökéletesítjük szintén játékos és vidám gyakorlatokkal ) a 4-10 év közötti gyerekekkel.